• Духовният водач

„Когато бях млад пастир, книгата на Осуалд Сандърс Духовният водач беше първата, която ме накара да се замисля над проблема за водачеството. От нея започна моето дългогодишно пътешествие – да обучавам пастири и хора от света да бъдат водачи. Никоя друга книга не е повлияла върху живота ми така, както тази”.

—Джон Максуел

Днес повече от всякога Църквата се нуждае от водачи, които притежават дарби и енергичност. Настоящото състояние на света изисква Църквата да надигне мощен глас, а той може да дойде само от водачи, които са заредени с божествен авторитет и чиито живот е принесен в жертва на Исус Христос.
“Духовното водачество, пише Осуалд Сандърс, се изгражда от естествените и духовни способности на човека. Защото дори естествените качества се пораждат от Бога и затова достигат пълната си мяра, когато се употребяват в служба на Бога и за Негова слава”.
В тази книга авторът ни предоставя балансирана оценка на духовното лидерство, което е един от най-значимите аспекти на християнството. Той използва подходящи препратки към Свещеното Писание и цитира факти от живота на успешни християнски водачи, а това придава авторитет и живот на книгата. Авторът се позовава на личности като ап. Павел, Дейвид Ливингстън, Чарлс Спърджън, Джон Уесли, Е. У. Тоузър, за да представи по-пълно разбирането за християнското лидерство.

Информация
ISBN 9789544073336
Тип корица мека
Размери 20x13
Страници 180
Година 2010
Илюстрации няма

Напишете мнение

Please login or register to review

Духовният водач

  • 6,90лв.


Подобни продукти

Ученичеството

Ученичеството

"Силна и практична... Моля се не само да я прочетете, но да вземете повече копия, за да подарите ..

4,90лв.

Ученици се създават - не се раждат

Ученици се създават - не се раждат

Има много християни, но малцина от тях са ученици. Може би това е така, защото толкова малко хр..

5,90лв.

Учителят и неговият план за евангелизиране

Учителят и неговият план за евангелизиране

Всичко започна, когато Исус повика няколко мъже да Го последват. Това откри моментално направлени..

4,90лв.