Изследване на патриарсите в Битие

Джеймс Джордан разкрива удивителната плетка от съдби, които свързват положителните герои и злодеите в Битие. Животът на всеки от патриарсите очертава и променя съдбата на поколения след него. Можем да проследим този градивен разказ за действията на патриарсите, който твърде често е бил разкъсван на отделни части и пропускан в цялост.

Героите на Божия град - Адам, Ной, Авраам, Исаак, Яков, Йосиф и други - стават реални по начин, който променя обичайните ни представи. В ярък контраст с егоистичния героизъм на езическата литература, героизмът в Битие превъзмогва житейските дилеми, като разкъсва всички обичайни правила. Джордан преобръща радикално много от традиционно негативните нагласи към предполагаеми слабости и "грехове" (като измама, борба и тирания) на патриарсите, така че те се изправят като герои.

И все пак тази книга не е само за героите на Битие. Докато разглежда техните съдби, Джеймс Джордан изобразява картина на това как християнската култура трябва да бъде представяна и живята в наши дни - от креативността на ежедневната работа, до тиранията и свободата като обстоятелства в живота ни.

Информация
ISBN 978-954-407-376-3
Тип корица мека
Размери 14x21
Страници 128
Година 2013
Илюстрации няма

Напишете мнение

Please login or register to review

Древни светии

  • 6,90лв.


Подобни продукти

Тълкуване на книгите Битие, Изход и Левит

Тълкуване на книгите Битие, Изход и Левит

Коментар на първите три книги от Библията...

16,90лв.