Църквите отдавна пробват какво ли не, за да привлекат нови и по-млади членове: ревизирани формулировки на видението, по-модерно хваление, съвременна музика, по-енергични проповеди, по-големи и по-хубави зали. Но продължава да има толкова много хора, които не са достигнати и които не искат да идват на църква. Пък и истината е, че посещението на църква в неделя сутрин не означава задължително променен живот. Това, което ни променя, е Божието присъствие в сърцата ни. Навсякъде има лидери и църковни членове, които осъзнават, че се нуждаят от нови и по-мощни начини за разпространяване на Божието Слово.

Според пастор Нийл Коул, основател на църкви в много държави, ако искаме да изградим взаимоотношения с млади хора и такива, които не ходят на църква, ние трябва да отидем там, където хората се събират. Коул показва на читателите как да засаждат семената на Божието царство там, където протича животът на хората и се формира тяхната култура: ресторанти, барове, кафенета, паркове, съблекални и квартали. Органична църква предлага практично ръководство за разбулване на мистерията около този нов модел на църква и показва конкретни начини за приложението му.

Макар този нов модел да изглежда революционен със своята идея да занесем Божието послание там, където са хората, вместо да ги чакаме да дойдат в църквата, той всъщност е в синхрон с посланието на Исус, който живееше сред своите съвременници. Органична църква ни показва как можем да се върнем към тези древни корени, позволявайки на църквата да бъде жива, органична, растяща и простираща се както в най-обичайните, така и в най-необичайните места на света.

Информация
ISBN 9789548941501
Тип корица мека
Размери 20x13
Страници 326
Година 2009
Илюстрации черно бели

Напишете мнение

Please login or register to review

Органична църква

  • 18,90лв.


Подобни продукти

Целеустремената църква

Целеустремената църква

Тази книга е предопределена да стане класика. Рик Уорън е послужил на Църквата като пионер в създ..

19,90лв.

Църква без стени

Църква без стени

С тази книга Джим Петерсън отправя предизвикателство и провокира размисъл във всеки вярващ човек ..

12,00лв.

Намери своето място

Намери своето място

Тази книга е посветена на всички тихи, неизвестни хора, които можеш да откриеш във всяко християн..

5,90лв.

Църквата на работното място

Църквата на работното място

Експертът на движението „Вяра и работа” Питър Вагнер говори в своята книга за най-значимата промя..

13,40лв.

Направи го сега

Направи го сега

Предизвикателството да основаваш нови църкви.Аз не казвам, че някой възрастен човек ще стане от мяст..

3,90лв.

Етикети: църква, благовестване