Разговарят двама безработни:
- Навремето ми казваха: “Учи, сине, за да не работиш, учи, сине, за да не работиш” - и аз тогава учих, учих и ето сега не работя...
 
За съжаление анекдотите често отъждествяват реалността. Университети продължават да произвеждат безработни с почти нулев шанс на реализация по специалността. Академичното знание придобито в гимназиите и висшите училища е неадекватно на пазара. И въпреки всичко това родителите не жалят пари и време, за да обрекат децата си на безработица и зависимост.
 
Всъщност никога не е ставало въпрос за академично знание. Зад цялата тази структура от институции подаряващи държавно безплатно образование стои консуматорството. Създаване на хора с некритичен конформизъм към груповите норми, пасивни към злото, сляпо подчиняващи се на властта, обезличавайки ги от собствената им уникална индивидуалност. И всичко това в името на... детското бъдеще!
 
Нашите деца не са изключение, а училището и академичните знания не са отговор на успешното детско бъдеще. От нашите деца зависи не само тяхното, но и нашето бъдеще. Ако вие сте продукт на същото това държавно оразование, зависещ от своите работодатели и държавна пенсия, то ще разберете защо това DVD е изключително важно за вас. Ще бъдат показани много практически начини да възпитате бъдещи предприемачи и лидери, а дори да запомните само един от тези начини, то той ще промени изцяло живота на вашето дете. Спомнете си за Ричард Брансън. Спомнете си и ключовите думички “от най-ранна възраст”. След това вече е късно. След това единствената конкуренция за нашите деца ще бъдат роботите и технологиите. А те са безпощадни. Не е трудно да отгатна кой ще бъде победител в тази конкуренция за работни места. Това няма да са нашите деца.
Информация
Размери 19x13.5
Година 2012
Времетраене 145 мин.
Формат DVD

Напишете мнение

Please login or register to review

Как на практика да изградим умения свързани с бъдещето на нашите деца?

  • 6,00лв.


Подобни продукти

Контактът с бащата

Контактът с бащата

"Като млад баща, бях обхванат от страх. Чувствах се неподготвен и се страхувах, че светската култ..

5,90лв.

Десет начина да формирате живота на детето

Десет начина да формирате живота на детето

Обръщайте му внимание Поощрявайте го Позволявайте му да говори Слушайте го ..

0,50лв.

Грижа за детското сърце

Грижа за детското сърце

За да окаже на родителите тази ценна помощ, д-р Тед Трип се позовава на над 20-годишния си опит к..

14,90лв.