• Проблеми на живота и смъртта

"КЛОНИРАНЕТО НА ХОРА Е ВЪЗМОЖНО" твърди ръководител на екип за клониране
РАЖДАНЕ НА 63 ГОДИНИ
ЛЕКАР, ОБВИНЕН ЗА ЕВТАНАЗИЯ

 

Дилемите, които стоят зад подобни заглавия, пораждат загриженост у всички нас. Какво може да прави медицинската наука и какво би трябвало - или не би трябвало да прави - това е възлов въпрос за нашия личен живот, за семействата ни и за обществото.

В тази книга Джон Уайът разглежда проблеми, свързани с началото и края на живота, лечение на безплодието, генетика, аборт, детеубийство, умиращото бебе, евтаназия и самоубийство със съдействието на лекар - въз основа на съвременната медицинска етика. Като изхожда от дълбокото си убеждение, че библейският възглед за нашето чобешко естество сочи път напред, той предлага начини, по които здравните работници християни, вярващите и църквите да отговорят на предизвикателствата и възможностите пред тях.

 „Мнозина специалисти в здравеопазването се нуждаят от подобно логично, обосновано и откровено изложение на най-наболелите и жизненоважни етически въпроси в съвременната медицина. Но то заслужава по-широк читателски кръг, надхвърлящ заетите непосредствено в тази сфера, защото въпросите, които се повдигат тук, засягат цялото общество."

Дънкан Виър
Професор в Лондонския университет

Информация
ISBN 9789544072155
Тип корица мека
Размери 21x14
Страници 280
Година 2006
Илюстрации няма

Напишете мнение

Please login or register to review

Проблеми на живота и смъртта

  • 6,90лв.


Подобни продукти

Право на живот

Право на живот

ЖИВОТЪТ НА ЧОВЕКА ЗАПОЧВА... КОГА? Никой друг въпрос не причинява повече разногласия и тревог..

3,90лв.