• Духовният водач

„Когато бях млад пастир, книгата на Осуалд Сандърс Духовният водач беше първата, която ме накара да се замисля над проблема за водачеството. От нея започна моето дългогодишно пътешествие – да обучавам пастири и хора от света да бъдат водачи. Никоя друга книга не е повлияла върху живота ми така, както тази”.

—Джон Максуел

Днес повече от всякога Църквата се нуждае от водачи, които притежават дарби и енергичност. Настоящото състояние на света изисква Църквата да надигне мощен глас, а той може да дойде само от водачи, които са заредени с божествен авторитет и чиито живот е принесен в жертва на Исус Христос.
“Духовното водачество, пише Осуалд Сандърс, се изгражда от естествените и духовни способности на човека. Защото дори естествените качества се пораждат от Бога и затова достигат пълната си мяра, когато се употребяват в служба на Бога и за Негова слава”.
В тази книга авторът ни предоставя балансирана оценка на духовното лидерство, което е един от най-значимите аспекти на християнството. Той използва подходящи препратки към Свещеното Писание и цитира факти от живота на успешни християнски водачи, а това придава авторитет и живот на книгата. Авторът се позовава на личности като ап. Павел, Дейвид Ливингстън, Чарлс Спърджън, Джон Уесли, Е. У. Тоузър, за да представи по-пълно разбирането за християнското лидерство.

Информация
ISBN 9789544073336
Страници 180
Допълнителна информация
Тип корица мека
Размери 20x13
Година 2010
Илюстрации няма

Напишете мнение

Please login or register to review

Духовният водач

  • 6,90лв.


Подобни продукти

Ученичеството

Ученичеството

"Силна и практична... Моля се не само да я прочетете, но да вземете повече копия, за да подарите ..

4,90лв.

Ученици се създават - не се раждат

Ученици се създават - не се раждат

Има много християни, но малцина от тях са ученици. Може би това е така, защото толкова малко хр..

5,90лв.

Учителят и неговият план за евангелизиране

Учителят и неговият план за евангелизиране

Всичко започна, когато Исус повика няколко мъже да Го последват. Това откри моментално направлени..

4,90лв.