Правилното разбиране на Библейското богословие разкрива пред нас вътрешно единство или план, в който всеки библейски автор последователно дава своя принос. Това вътрешно библейско единство, в което много често библейските богослови се стремят да имплантират своите идеи, очертава център, индуктивно подкрепян и потвърждаван от текстовете на самото Писание. Като издига авторитета на Библията, д-р Валтер Кайзер заявява, че "този център е Божието обещание".
В първата част на тази книга авторът разглежда обичайните трудности при определянето на естеството, методите и двигателните сили в Богословието на Стария Завет. Във втората й част представя своите решения, като ясно и методично следва хронологията на епохите - от Предпатриаршеската (Въвеждаща Обещанието) до Следпленическата (Представяща тържеството на обещанието). В специален раздел са изследвани връзките между Богословието на Стария и Новия Завет.
Богословието на Стария Завет е снабдено с препоръчителна библиография, именен и предметен показалец.
Валтер Кайзер (Ph. D.) е академичен декан и професор по Стар Завет и семитски езици в Тринити Еванджеликал Дивинити Скул. Той е автор и на известния труд Достоверността на Старозаветните документи.

Информация
ISBN 9544070346
Тип корица мека
Размери 21.5x14.5
Страници 318
Година 2002
Илюстрации няма

Напишете мнение

Please login or register to review

Богословие на Стария завет

  • 9,90лв.